Inre helande och känslomässig hälsa

Modulkurs A4

8–10 september 2017, Lärjungagården Torestorp

 

Många av oss kämpar med smärtsamma känslor. Ibland kan vi få överstarka känsloreaktioner eller uppleva att våra känslor förvirrar oss, vi skrattar till exempel när vi borde gråta. Vad är det som sker? Kan känslor helas?

 

Jesus var helt och fullt människa och kan därför förstå oss. När han hjälpte människor visade han att ett inre helande är en viktig del av vägen till hälsa. Hans innerliga sätt att ta sig an dem som var i nöd visar att äkta bot inte bara rör våra kroppar utan också våra känslor och vår inre varelse. Inre helande ingår i den fulla hälsa som Jesus vann för oss på korset.

 

Även läkarna tar för givet att vår kroppsliga hälsa påverkas av vårt känslomässiga tillstånd, vårt tankeliv och våra personliga relationer.

 

Den här kursen förklarar hur inre skador kan uppkomma och hur du kan få uppleva Guds helande kärlek både för dig själv och dem du upplever dig kallad att hjälpa. 

 

En del ämnen som tas upp:

  • Människans natur som ande, själ och kropp och hur varje dels funktion och hälsa påverkar hela hennes person.

 

  • Relationer, de bindningar som kan uppkomma (ibland benämnda ”själsband”) och deras betydelse och följder för våra liv och vår hälsa. 

 

  • Möjliga orsaker till inre själsliga skador som uppkommit under livet. Det faktum att sådana skador ofta orsakats av människor leder oss fram till behovet av att förstå och kunna tillämpa Guds sanning om förlåtelse.

 

  • Möjliga symptom på inre skador hos oss själva och andra.

 

  • Förståelse av känslomässig smärta och hur vi reagerar på den.

 

  • Helandeprocessen och några viktiga steg mot inre hälsa och helhet.

Du kommer ges tillfälle under kursen att samtala och ställa frågor om undervisningen och att tillämpa den i ditt eget liv. Möjlighet att få förbön kommer också att ges. 

 

 

Praktiska detaljer

Inregistrering från kl 16.00 ankomstdagen. Kvällsmål serveras kl 18.00 och kvällens undervisningspass börjar kl 19.30. Om du av någon anledning inte kan komma i tid till kvällsmålet, låt oss få veta det så vi kan se till att mat sparas åt dig. Kursen avslutas efter lunchen kl 13.00 den sista dagen.

Var vänlig observera att vi inte kan förse med lakan och handdukar.

En beskrivning av hur man kommer till Lärjungagården Torestorp får du tillsammans med din bokningsbekräftelse.

Om du vill kontakta bokningskontoret:

Email: bokning@ellel.se

Telefon: 072-749 31 40

Använd gärna vårt bokningsformulär.

 

 

 

Till "Kalender"

 

"Inre helande ingår

i den fulla hälsa

som Jesus vann

för oss på korset."