Förvandlad genom sinnets förnyelse

Modulkurs B2

29-31 mars 2019, Lärjungagården, Torestorp


Har du någon gång sagt:

  • De här tankarna får mig att känna mig så skyldig.
  • Jag önskar att jag inte reagerade på det här sättet.
  • Människor tycker att jag är okej, men inuti mig är det en helt annan sak.


Många av oss lever och kämpar med ängslan, konflikter och fördömelse. Som kristna kan vi känna oss misslyckade för att vi inte upplever någon seger eller förändring i vårt problematiska beteende, våra känslomässiga reaktioner och sätt att tänka.


Den här kursen vill ge hjälp i svårigheter som vi ofta har i våra kristna liv. Guds goda vilja är att vi ska få leva utan skuldkänslor, fruktan och konflikter.


Kursen tar upp det faktum att vi alla har blinda fläckar och områden i vårt undermedvetna tänkande som färgar allt vi upplever och gör. Gud vill hjälpa oss att se dessa områden och låta sin sanning lysa upp våra inre. Då kan vi bli helade och fria att utvecklas till de personer Gud skapade oss att vara.Kursen omfattar följande ämnen:

  • Synder och sår

Ger insikt i dessa två, ofta sammanblandade, aspekter av det dagliga livet.


  • Försvar och ”självskydd”

Vi har ofta svårt att förtrösta på Gud som vår försvarare och försöker många gånger skydda oss själva. Praktisk biblisk hjälp ges som gör det möjligt för den helige Ande att bryta ner väggar av självförsvar.


  • Beteende

Förklarar vanliga beteendecykler som förkastelse, skuldkänslor, känslomässiga utbrott, isolering, perfektionism och kontroll, vilka när de identifierats och avhjälpts kan ge mycket befrielse.


  • Övertygelser och tänkesätt

De sociala, religiösa, kulturella och känslomässiga övertygelser, som de människor har som utövar inflytande över oss, påverkar vår personlighetsutveckling. Den här kursen vill befria vår av Gud givna personlighet och göra det möjligt för många att lämna felaktiga övertygelser, vanor och tänkesätt.


  • Frihet och livets gåva

Det mänskliga hjärtats rop är: ”Jag vill bara vara mig själv!” Berättelser, som illustrerar det överflödande liv och den glädje som Jesus längtar efter att ge oss, kommer att bli till hjälp och uppmuntran för dig att hitta dig själv – Guds dyrbara gåva.Praktiska detaljer 

Inregistrering från kl 16.00 ankomstdagen. Kvällsmål serveras kl 18.00 och kvällens undervisningspass börjar kl 19.00. Om du av någon anledning inte kan komma i tid till kvällsmålet, låt oss få veta det så vi kan se till att mat sparas åt dig. Kursen avslutas efter lunchen kl 13.00 den sista dagen.

Var vänlig observera att vi inte kan förse med lakan och handdukar.

En beskrivning av hur man kommer till Lärjungagården får du tillsammans med din bokningsbekräftelse.

Om du vill kontakta bokningskontoret:

Använd gärna vårt bokningsformulär.

Telefon: 072-749 31 40

Till "Modulkurser"


”Det mänskliga hjärtats rop är:

Jag vill bara vara mig själv!”