Stress och utbrändhet

Modulkurs B9

September 2020, Lärjungagården, Torestorp


Känner du dig tyngd av stress och oro eller undrar du om du håller på att bli utbränd? I så fall är den här kursen för dig.


Det är en kurs som vill hjälpa dig hitta den frid och vila du söker och som bara finns hos Jesus. Den ser på orsakerna till oro och stress och hur helande förbön kan vara till hjälp. Bibliska principer ges som visar hur vi på ett rättfärdigt sätt kan hantera stressfyllda relationer och situationer.


Undervisningen omfattar följande:


  • Orsaker till och symptom på stress och oro

Förändringar, konflikter, förluster, andras förväntningar och berövanden är bara några exempel på det moderna livets påfrestingar. När pressen blir för stor att hantera påverkas hela personen, och förändringar sker i vårt sätt att tänka, känna, bete oss och relatera.


  • Inre svagheter

Vår förmåga att klara av livets omständigheter är relaterad till hur hela vi är i våra inre. Skador och oläkta områden i själen och anden påverkar hur väl vi kan hantera stresskapande situationer.


  • Helande för stress, oro och utbrändhet

Lär dig att identifiera orsakerna till stress och oro och hur man låter Jesus ta hand om problemen och ge läkedom. 


  • Att leva under press

Bibliska principer och praktisk vägledning för hur man kan hantera vardagslivets påfrestningar och på ett rättfärdigt sätt reducera den stress, spänning och oro som vi alla upplever.


Korta, frivilliga övningsuppgifter hjälper dig att tillämpa undervisningen på din egen situation. Det kommer också bli tillfälle att ge respons på undervisningen och att få personlig förbön.Praktiska detaljer 

Inregistrering från kl 16.00 ankomstdagen. Kvällsmål serveras kl 18.00 och kvällens undervisningspass börjar kl 19.00. Om du av någon anledning inte kan komma i tid till kvällsmålet, låt oss få veta det så vi kan se till att mat sparas åt dig. Kursen avslutas efter lunchen kl 13.00 den sista dagen.

Var vänlig observera att vi inte kan förse med lakan och handdukar.

En beskrivning av hur man kommer till Lärjungagården får du tillsammans med din bokningsbekräftelse.

Om du vill kontakta bokningskontoret:

Använd gärna vårt bokningsformulär.

Telefon: 072-749 31 40

Till "Modulkurser"


”Bibliska principer ges

som visar hur vi

på ett rättfärdigt sätt

kan hantera

stressfyllda relationer

och situationer. ”